Augustus laat, met de nodige humor, zien dat je van goeden huize moet komen om aan je ouderlijk huis te ontsnappen.
Wanneer in de snikhete maand augustus Bernard, de man van Violet, op mysterieuze wijze verdwijnt, komen hun drie volwassen dochters Barbara, Anne en Karen met hun aanhang terug naar het afgelegen ouderlijk huis.

Waar dit een samenkomst van troost en verbinding had moeten worden, laaien de onderlinge spanningen al snel op en
worden diepgewortelde geheimen blootgelegd. Dit leidt tot aangrijpende emotionele confrontaties en onthullingen die de familiebanden op scherp zetten.
Augustus legt op een pijnlijke manier bloot dat geld en succes geen garantie zijn voor geluk en dat trauma’s uit het verleden nog generaties lang doorwerken. Dit stuk toont hoe mensen niet zonder elkaar, maar tegelijkertijd ook niet meer met elkaar kunnen leven.

Na de succesvolle voorstelling Broos komt regisseur Rodney Verhoeven opnieuw met een echt acteursstuk bij Theatergroep Het Wilde Westen. “Dit stuk diept van alle kanten uit wat het betekent om familie te hebben en om familie te zijn. Onder de schijnbaar humoristische teksten schuilt een wereld van pijn. Samen zijn we op zoek gegaan om die gelaagdheid op een invoelbare manier gestalte te geven en de spanning met elke scène op te voeren. Ik ben erg blij dat ik dit stuk met deze heerlijke spelersgroep mag maken.”

Cast: Adje Kloos, Angela Pellikaan, Auke Visser, Frenk Nitzsche, Hanneke van den Bos,
Louise Wessels, Oigen Blankert, Paula de Bruin, Paula van der Schilt, Peter van Luyk,
Peter van Oosten en Rowena van Staalduinen
Regie en concept: Rodney Verhoeven
Regieassistentie: Maya Katerberg en Saskia Bos
Met speciale dank aan: Het Nationale Theater, Netty Wessels, John Wessels, Nico Luiten,
Nelleke Kester, Helene Tabben, Ab Gijsen en Kees Stolze

Speeldata:    22, 23, 24, 28 en 29 september en 1 oktober.
Aanvang:      Avondvoorstellingen 22,23,28 en 29 september aanvang 20.00 uur. Matinee 24 september en 1 oktober: aanvang  14.00 uur.
Entree:         € 20,- (inclusief koffie/thee bij ontvangst, pauzedrankje, garderobe en gratis parkeren).
Reserveren: mail naar reserveren@tghetwildewesten.nl of bel Peter Luiten - (070) 3687146 of Willem van Delft - 06 511 165 51 (bij telefonisch reserveren s.v.p. uw e-mailadres opgeven voor de bevestiging).
Locatie:        TheaterLoods Westland, Hoogwerf 8C, Naaldwijk. (Met de auto alleen bereikbaar via de Galgeweg. Met de fiets of lopend vanuit Naaldwijk bereikbaar via de Zuidweg.)