Muziektheaterproductie van Gogh,

‘Zie wat ik gevonden heb: kleur. Zie ook wat ik niet gevonden heb: al de rest dat bij het leven hoort. Wie een man is, wat hij nalaat, dat is te vinden in zijn schilderijen.’

Zes van de tien duurst verkochte Nederlandse schilderijen zijn van Vincent van Gogh. Het Van Gogh museum in Amsterdam trekt jaarlijks meer dan 2,2 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Maar Vincent verkocht in z’n hele leven zeggen en schrijven één schilderij. Waarom? Hoe kán dat? Vincent weigert te accepteren dat de wereld zijn kunst niet waardeert.  Het roerige leven van Vincent van Gogh volgen wij in woord, beeld en muziek.

Van Zundert tot Auvers-sur-Oise, in het theater is alles mogelijk. We ontmoeten z’n vader, broer Theo en zijn schoonzus Jo, z’n liefdes, medestudenten en docenten, Paul Gauguin, en de arts die uitlegt hoe het nou precies zit met dat afgesneden oor. Wij gaan met de breekbare, briljante Vincent mee, tot en met z’n laatste, nobele daad. En verder..

Alle rollen in ‘Van Gogh’ worden gespeeld door Judith Blankert, Willem van Delft, Auke Visser en Peter Luiten. De muziek is van en wordt gespeeld door Peter van Elswijk. De tekst is van Maya Katerberg. En regie: Kees Stolze.

Met dank aan Hans Dekker (beelden en animaties), Ab Gijsen en anderen (techniek), Helène en alle betrokkenen van theatergroep Het Wilde Westen voor en achter de schermen.

vr 13, za 14, zo 15 (matinee), vr 20, za 21, zo 22 (matinee) mei 2022.

Aanvang: vrijdag en zaterdag 20.15 uur, zondag matinee 14.30 uur.

Entree € 15,-

Reserveren: mail naar reserveren@tghetwildewesten.nl of bel Peter Luiten (070) 3687146 of Willem van Delft 06 51 11 65 51 (bij telefonisch reserveren svp uw e-mail adres opgeven voor de bevestiging).

TheaterLoods Westland, Hoogwerf 8C, Naaldwijk (met de auto bereikbaar via de Galgeweg, met de fiets of lopend vanuit Naaldwijk via de Zuidweg).