2017 Genesis

Voorstellingen op 12, 13, 14, 19, 20 en 21 mei 2017. (Reprise op 11 & 12 oktober 2017)

Aanvang 17.30 uur (matinee 15.00 uur)

Een reis door de eeuwenoude verhalen van het eerste Bijbelboek. Van Adam & Eva in de Hof van Eden tot en met Jozef aan het hof van de Farao in Egypte.

Een voorstelling over liefde en wraak. Over oorlog, migratie, wij en zij denken en identiteit. Meer dan 2600 jaar geleden op schrift gesteld op basis van mondelinge verhalen, die nog veel langer teruggaan! En wat voor verhalen. Het gaat over broedermoord, verkrachting en burgeroorlog. Maar ook over onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid en vergevensgezindheid.

Oerverhalen, die óns maken tot wat wij zijn. Alle kanten van het menselijk bestaan trekken aan ons voorbij: broedermoord, verkrachting en burgeroorlog, maar ook onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid en vergeving. De mens op reis, van het verloren paradijs tot het beloofde land. Van het huidige Irak tot aan Egypte. Genesis vormt tot op de dag van vandaag het DNA van onze westerse cultuur. Genesis zit boordevol actualiteit. Het gaat over mensen die bereid zijn om dood te gaan om het ergens anders beter te hebben. En over identiteit en cultuur. Twee thema’s waar wij tegenwoordig elke dag mee te maken hebben.

Een marathon voorstelling van de nieuwgevormde theatergroep met meer dan 30 spelers en met muzikale ondersteuning door een celliste of een violiste van The Stolze Quartet en filmbeelden van Hans Dekker van V-Jake.

Kledingontwerp Van Delft & Co. De fantastische bewerking van het eerste Bijbelboek is van Sophie Kassies. Een indrukwekkende en boeiende reis in onze nieuwe Theater Loods!

De regie is in handen van Kees Stolze.