De Toof! is geschreven door Jowin Heemskerk, naar het bekende verhaal van The Wizard of Oz.  Mandy van Winden en Helene Tabben bewerken, regisseren en ensceneren dit kinderstuk speciaal voor de jonge spelers van Theatergroep het Wilde Westen.

Familie, vrienden, buren en oud-leerlingen van de vaste spelers- en makers van de theatergroep, in de leeftijd van 9 t/m 21 jaar, spelen hun eigen voorstelling over de Toof uit Oz en de boze stiefmoeder uit het Wilde Westen.

In De Toof! zien we uiteraard Dorothy, de Vogelverschrikker, de Robot en de Leeuw, maar ontmoeten we ook andere sprookjesfiguren. Zo heeft de boze stiefmoeder ook nog een gemene zus en drie prinsessen-dochters; Sneeuwwitje, Doornroosje en Assepoester.

En elke prinses heeft natuurlijk een prins nodig die haar wakker kan kussen als Klaas Vaak ervoor gezorgd heeft dat iedereen in slaap valt. En wat doen Hans en Grietje in het knibbel knabbelhuisje van de Toof? Kom jij ook kijken in de kerstvakantie of het Dorothy lukt om weer thuis te komen via het gele pad?

De voorstellingen zijn gespeeld op woensdag 4 januari en donderdag 5 januari 2023.