Repertoire

AUGUSTUS

Augustus laat, met de nodige humor, zien dat je van goeden huize moet komen om aan je ouderlijk huis te ontsnappen. Wanneer in de snikhete maand augustus Bernard, de man van Violet, op mysterieuze wijze verdwijnt, komen hun drie volwassen dochters Barbara, Anne en Karen met hun aanhang terug naar het afgelegen ouderlijk huis. Waar dit een samenkomst van troost en verbinding had moeten worden, laaien de onderlinge spanningen al snel op en worden diepgewortelde geheimen blootgelegd. Dit leidt tot aangrijpende emotionele confrontaties en onthullingen die de familiebanden op scherp zetten. Augustus legt op een pijnlijke manier bloot dat geld en succes geen garantie zijn voor geluk en dat trauma’s uit het verleden nog generaties lang doorwerken. Dit stuk toont hoe mensen niet zonder elkaar, maar tegelijkertijd ook niet meer met elkaar kunnen leven. Na de succesvolle voorstelling Broos komt regisseur Rodney Verhoeven opnieuw met een echt acteursstuk bij Theatergroep Het Wilde Westen. “Dit stuk diept van alle kanten uit wat het betekent om familie te hebben en om familie te zijn. Onder de schijnbaar humoristische teksten schuilt een wereld van pijn. Samen zijn we op zoek gegaan om die gelaagdheid op een invoelbare manier gestalte te geven en de spanning met elke scène op te voeren. Ik ben erg blij dat ik dit stuk met deze heerlijke spelersgroep mag maken.” Cast: Adje Kloos, Angela Pellikaan, Auke Visser, Frenk Nitzsche, Hanneke van den Bos, Louise Wessels, Oigen Blankert, Paula de Bruin, Paula van der Schilt, Peter van Luyk, Peter van Oosten en Rowena van Staalduinen Regie en concept: Rodney Verhoeven Regieassistentie: Maya Katerberg en Saskia Bos Met speciale dank aan: Het Nationale Theater, Netty Wessels, John Wessels, Nico Luiten, Nelleke Kester, Helene Tabben, Ab Gijsen en Kees Stolze. Gespeeld op: 22, 23, 24 (matinee), 28 en 29 september en 1 oktober (matinee).

Kindervoorstelling De TOOF !

De Toof! is geschreven door Jowin Heemskerk, naar het bekende verhaal van The Wizard of Oz. Mandy van Winden en Helene Tabben bewerken, regisseren en ensceneren dit kinderstuk speciaal voor de jonge spelers van Theatergroep het Wilde Westen. Familie, vrienden, buren en oud-leerlingen van de vaste spelers- en makers van de theatergroep, in de leeftijd van 9 t/m 21 jaar, spelen hun eigen voorstelling over de Toof uit Oz en de boze stiefmoeder uit het Wilde Westen. In De Toof! zien we uiteraard Dorothy, de Vogelverschrikker, de Robot en de Leeuw, maar ontmoeten we ook andere sprookjesfiguren. Zo heeft de boze stiefmoeder ook nog een gemene zus en drie prinsessen-dochters; Sneeuwwitje, Doornroosje en Assepoester. En elke prinses heeft natuurlijk een prins nodig die haar wakker kan kussen als Klaas Vaak ervoor gezorgd heeft dat iedereen in slaap valt. En wat doen Hans en Grietje in het knibbel knabbelhuisje van de Toof? Kom jij ook kijken in de kerstvakantie of het Dorothy lukt om weer thuis te komen via het gele pad? De voorstellingen zijn gespeeld op woensdag 4 januari en donderdag 5 januari 2023 Beide dagen twee voorstellingen om 13.00 en 16.00 uur .

EXODUS

Exodus vertelt de wonderlijke verhalen over de Uittocht uit Egypte. Na het succes van Genesis van 5 jaar geleden komt theatergroep het Wilde Westen opnieuw met een bewerking van een Bijbelboek. Over macht en onderdrukking, wonderen en plagen, geluk en drama. Van Mozes in het biezen mandje en het hof van de Farao tot aan de tocht van veertig jaar door de woestijn. In het theater is alles mogelijk! Het zijn prachtige verhalen, wonderlijk en toch ook weer heel actueel. Gespeeld door een hele grote cast van 27 spelers, ondersteund door live muziek van Lidy Blijdorp en Qahtan, door filmbeelden van Hans Dekker van V-Jake, door dans van Dance Innovation. En door indrukwekkende techniek uit eigen huis. Plus de nodige mensen voor en achter het toneel. Iedereen van theatergroep Het Wilde westen is erbij betrokken en gemotiveerd om er álles uit te halen. De fantastische bewerking van dit tweede Bijbelboek is van Maya Katerberg. En de regie is in handen van Kees Stolze. Het wordt weer een wat langere voorstelling met twee pauzes. Maar geen nood, voordat je het weet staan we op de berg Nebo en zien we het land van melk en honing in de verte liggen. Wat een avontuur! Gespeeld in de TheaterLoods op 11, 13, 17, 18, 19 en 20 november 2022. Wegens succes heeft theatergroep Het Wilde Westen nog drie extra voorstellingen van Exodus gespeeld op op 2, 3 en 5 februari 2023

van Gogh

“VAN GOGH’, EEN THEATRALE ZOEKTOCHT NAAR ERKENNING” Zes van de tien duurst verkochte Nederlandse schilderijen zijn van Vincent van Gogh. Het Van Gogh museum in Amsterdam trekt jaarlijks meer dan 2,2 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Maar Vincent verkocht in z’n hele leven zeggen en schrijven één schilderij. Waarom? Hoe kán dat? Vincent weigert z’n korte leven lang te accepteren dat de wereld zijn kunst niet waardeert. Dat roerige leven van een volslagen geniale, toen onbegrepen, kunstenaar volgen wij in woord, beeld en muziek. Van Zundert tot Auvers-sur-Oise, in het theater is alles mogelijk. We ontmoeten z’n vader, broer Theo en zijn vrouw Jo natuurlijk, z’n liefdes en gevoel van verwantschap met de onzichtbaren en de laagsten van de laagsten, z’n medestudenten en docenten, Paul Gaugain, en de arts die uitlegt hoe het nou precies zit met dat afgesneden oor. Wij gaan met de breekbare, briljante Vincent mee, tot en met z’n laatste, nobele daad. En verder..  Alle rollen in ‘Van Gogh’ worden gespeeld door Judith Blankert, Willem van Delft, Auke Visser en Peter Luiten. De muziek is van en wordt gespeeld door Peter van Elswijk. De tekst is van Maya Katerberg. En regie: Kees Stolze. Gespeeld in de TheaterLoods in Naaldwijk, Hoogwerf 8c.  op vrij 13, za 14, zo 15, vrij 20, za 21 en zo 22 mei 2022.

Theaterfestival ‘WE ARE FAMILY’

Met drie verschillende verhalen verkent theatergroep Het Wilde Westen de soms schurende, onhandige, liefdevolle of broze verbanden binnen ‘het gezin’. Drie toneelstukken in drie weken – af en toe wat ongemakkelijk maar vaak heel komisch en altijd herkenbaar. Theaterfestival ‘WE ARE FAMILY’ Een klassieker, een film en een boek, dat zijn de uitgangspunten van de drie toneelstukken: DE THUISKOMST – BROOS – HET DINER

2020 “Anne” Het nooit vergeten meisje

2020 is het 75 jaar geleden dat het wereldberoemde Joodse meisje Anne Frank omkwam in Bergen-Belsen. Daarom is het prachtige muziektheaterstuk ‘Het nooit vergeten meisje’ van Peter van Elswijk in reprise genomen Hierin vertellen twee acteurs, één gitaar (Peter van Elswijk) en één cello (Lidy Blijdorp) het verhaal van Anne, zoals zij zelf verwoordde in haar dagboek. Maar ons verhaal stopt niet in februari 1945 in Duitsland. Met ‘wat als’ kijken we ook naar ónze wereld van vandaag. Vrolijk en verontrustend tegelijk. Auteurs: Anne Frank en Maya Katerberg. Regie: Kees Stolze. Gespeeld op: dinsdag 13 woensdag 14, en donderdag 15 oktober 2020

COPY- 2020 Struisvogels op de Coolsingel”

Drama en poëzie komen weergaloos samen tijdens een theatrale herdenking van het bombardement op Rotterdam van 80 jaar geleden. Op 14 mei 1940 werd de binnenstad van Rotterdam gebombardeerd waarbij 850 mensen de dood vonden. In Struisvogels op de Coolsingel worden zeven mensen die destijds omkwamen tot leven gewekt. In de intimiteit van hun stervensuur klinkt nog eenmaal hun persoonlijke verhaal. Zij vertellen vol hoop en frustratie, tragiek, liefde en eenzaamheid over die ene noodlottige dag die de levens van de mensen die er woonden voor altijd veranderde. De auteurs schreven de verhalen geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen. De tekst van Struisvogels op de Coolsingel won in 2005 de prestigieuze Taalunie Toneel- schrijfprijs voor de beste Nederlandse theatertekst. Auteurs: Anna Enquist, Anne Vegter en Antoine Uitdehaag Regie: John Rijsdijk Voorstellingen zijn gespeeld op vrij 1, zat 2, zon 3 mei (matinee) 2020.

2020 Struisvogels op de Coolsingel”

Drama en poëzie komen weergaloos samen tijdens een theatrale herdenking van het bombardement op Rotterdam van 80 jaar geleden. Op 14 mei 1940 werd de binnenstad van Rotterdam gebombardeerd waarbij 850 mensen de dood vonden. In Struisvogels op de Coolsingel worden zeven mensen die destijds omkwamen tot leven gewekt. In de intimiteit van hun stervensuur klinkt nog eenmaal hun persoonlijke verhaal. Zij vertellen vol hoop en frustratie, tragiek, liefde en eenzaamheid over die ene noodlottige dag die de levens van de mensen die er woonden voor altijd veranderde. De auteurs schreven de verhalen geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen. De tekst van Struisvogels op de Coolsingel won in 2005 de prestigieuze Taalunie Toneel- schrijfprijs voor de beste Nederlandse theatertekst. Auteurs: Anna Enquist, Anne Vegter en Antoine Uitdehaag Regie: John Rijsdijk Voorstellingen zijn gespeeld op vrij 1, zat 2, zon 3 mei (matinee) 2020.

2020 De Gouden Draak

Een raamvertelling van Roland Schimmelpfennig over de ondraaglijke lichtheid van het vreemdelingenbestaan. De Duitse toneelschrijver Roland Schimmelpfennig vond voor zijn stuk De Gouden Draak in de keuken van het restaurant met dezelfde naam een metafoor voor de onzichtbare onderkant van de multiculturele samenleving. De onderkant die de bovenkant schoon en gevoederd houdt, zodat die zich kan bezighouden met zijn alledaagse probleempjes. Of die onderkant nou Thais, Vietnamees of Chinees is, het is alles eender, zolang het eten maar doorkomt. Want wie hier blijven wil, moet wel gewoon werken voor zijn centen. Zeven spelers van theatergroep Het Wilde Westen spelen in de Gouden Draak afwisselend zeventien personages in achtenveertig scenes. Naast de Aziatische koks spelen een tand, een krekel, een mier, twee stewardessen, een grootvader, een kleindochter, een serveerster, een jong stel, een man in het gestreepte overhemd, een kruidenier en de Barbiefucker een rol in dit grimmige, fabelachtige en toch ook komische stuk.

COPY- 2020 De Gouden Draak

Een raamvertelling van Roland Schimmelpfennig over de ondraaglijke lichtheid van het vreemdelingenbestaan. De Duitse toneelschrijver Roland Schimmelpfennig vond voor zijn stuk De Gouden Draak in de keuken van het restaurant met dezelfde naam een metafoor voor de onzichtbare onderkant van de multiculturele samenleving. De onderkant die de bovenkant schoon en gevoederd houdt, zodat die zich kan bezighouden met zijn alledaagse probleempjes. Of die onderkant nou Thais, Vietnamees of Chinees is, het is alles eender, zolang het eten maar doorkomt. Want wie hier blijven wil, moet wel gewoon werken voor zijn centen. Zeven spelers van theatergroep Het Wilde Westen spelen in de Gouden Draak afwisselend zeventien personages in achtenveertig scenes. Naast de Aziatische koks spelen een tand, een krekel, een mier, twee stewardessen, een grootvader, een kleindochter, een serveerster, een jong stel, een man in het gestreepte overhemd, een kruidenier en de Barbiefucker een rol in dit grimmige, fabelachtige en toch ook komische stuk.

2020 SMIKSMORREL

Theatergroep speelt voor het eerst en met veel succes het kinderstuk "SMIKSMORREL" in de theaterloods. Koekenbakker Karkapa is van de aardbodem verdwenen. Voor het plaatsje Smik aan de rivier de Smorrel is dit een ramp. Niet alleen omdat ze zijn overheerlijke bak kunsten zullen missen, maar vooral omdat de volgende dag de jaarlijkse landelijke wedstrijden om de Smikkelbeker worden gehouden. u zal zijn zoon Karkason, die eigenlijk niets van bakken wil weten, de eer hoog moeten houden. Veel kans heeft hij niet, want een Moemoebakker uit het verre Moemenië moet heel goed zijn.Tegen het verbod van zijn vader in gebruikt Karkason dan iets van het gevaarlijke Sluipkruid in een recept. Als hij zijn “Smiksmorrel” proeft is hij het eerste slachtoffer van dit wonderlijke kruid. Als dat maar goed komt....

COPY- 2020 SMIKSMORREL

Theatergroep speelt voor het eerst en met veel succes het kinderstuk "SMIKSMORREL" in de theaterloods. Koekenbakker Karkapa is van de aardbodem verdwenen. Voor het plaatsje Smik aan de rivier de Smorrel is dit een ramp. Niet alleen omdat ze zijn overheerlijke bak kunsten zullen missen, maar vooral omdat de volgende dag de jaarlijkse landelijke wedstrijden om de Smikkelbeker worden gehouden. u zal zijn zoon Karkason, die eigenlijk niets van bakken wil weten, de eer hoog moeten houden. Veel kans heeft hij niet, want een Moemoebakker uit het verre Moemenië moet heel goed zijn.Tegen het verbod van zijn vader in gebruikt Karkason dan iets van het gevaarlijke Sluipkruid in een recept. Als hij zijn “Smiksmorrel” proeft is hij het eerste slachtoffer van dit wonderlijke kruid. Als dat maar goed komt....