Theatergroep Het Wilde Westen

Theatergroep Het Wilde Westen is in januari 2017 formeel gestart als samenvoeging van twee al langer bestaande Westlandse toneelverenigingen. Het is een grote en brede liefhebberstoneelclub met 47 leden, waarvan zo’n 37 leden actief spelen en de overige leden nauw betrokken zijn bij allerlei activiteiten die dit spelen ondersteunen en mogelijk maken. Daarnaast zijn er nog een aantal ‘vaste’ vrijwilligers verbonden aan theatergroep Het Wilde Westen. ‘Breed’ wil zeggen van 17 jaar tot 75+, van talenten in ontwikkeling tot ervaren en gelauwerd. Ieder met z’n eigen passie en betrokkenheid.

Wij zijn een amateurvereniging, dat zegt vooral dat wij toneelspelen voor ons plezier, maar dat laat onverlet dat wij altijd streven naar professionele kwaliteit.

Ons toneel gaat over het leven. Serieus of komisch, kritisch of lichtvoetig, het is een spiegel die we elkaar en het publiek voorhouden. Theatergroep Het Wilde Westen speelt bij voorkeur dicht op de tijd en dicht op het publiek. Waarbij de grenzen tussen traditie en vernieuwing op een bijna organische manier verdwijnen. En waarbij we cross-overs met andere theatertechnieken en podiumkunsten aanmoedigen (denk aan film, live-muziek, ballet, zang, beweging).

 

In onze eigen TheaterLoods spelen wij letterlijk en figuurlijk bovenop het publiek, wij kunnen ze aanraken, er zit geen barrière tussen speelvlak en publiek, de voorste rij zit op (het niveau van) het speelvlak. Het betekent ook dat we bij repertoirekeus en speelstijl altijd kijken wat er in de wereld om ons heen aan de hand is, wat de trends zijn (bij professioneel toneel en andere podiumkunsten), wat de tijd en het publiek van ons vraagt. En hoe we, in voorkomende gevallen stukken actueler kunnen maken, of luchtiger,  of meer zeggingskracht ook in onze tijd mee kunnen geven. Met andere woorden: ‘leren én vermaak’ - en dat geldt zeker niet alleen voor het publiek, dat geldt natuurlijk ook voor alle betrokkenen.

 

Ons eigen theater – De TheaterLoods.

Theatergroep Het Wilde Westen richt zich bewust op talentontwikkeling, op zichtbaarheid en creativiteit. Een belangrijke rol hierin speelt ook de TheaterLoods, ons eigen theater (‘een sexy plek met een eigen gezicht’), die we per productie en binnen bepaalde grenzen kunnen aanpassen aan de stukken die we spelen! Met het voordeel dat we in de ruimte, in ‘het decor’ kunnen repeteren. Letterlijk en figuurlijk ruimte om aan ca. 5 producties per jaar te werken. Ruimte voor meer dan 30 goedbezochte voorstellingen per jaar. Veel eigen techniek, veel ongedeelde mogelijkheden.

Vorm en kleur van ons theater zijn bewust gekozen. Een opvallend gebouw als creatieve broedplaats voor onze producties.

(De TheaterLoods is af en toe ook door anderen voor culturele doeleinden te gebruiken. Zie onder INFO).

Bezoekadres:
Hoogwerf 8c, 2671 MJ Naaldwijk

Sportpark De Hoge Bomen, schuin tegenover de Gemeentewerf.
Met de fiets of lopend vanuit Naaldwijk bereikbaar via de Zuidweg.
Met de auto bereikbaar via de Galgeweg. Bij De Theaterloods is volop (gratis) parkeergelegenheid.

Correspondentieadres:
Secretariaat Theatergroep Het Wilde Westen
Piet Moeskopsstraat 17, 2553 RV, Den Haag

info@tghetwildewesten.nl

theatergroep-het-wilde-westen-Logo-h150px