Bedrog in TheaterLoods Westland

Vanaf vrijdag 1 februari 2019 speelt Theatergroep Het Wilde Westen ‘Bedrog’ van de Britse toneelschrijver Harold Pinter. Emma is getrouwd met Robert en heeft een relatie met  Jerry, de beste vriend van Robert.  Dit ogenschijnlijk eenvoudig gegeven van een driehoeksverhouding wordt op een wonderlijke manier weergegeven in een toneelstuk. Pinter weet met de tekst en de structuur van het toneelstuk de kijker te verbazen, te ontroeren en soms in verwarring te brengen.

Bedrog is geschreven in 1976, maar pas een jaar of twintig later bleek dat het stuk gebaseerd is op de buitenechtelijke relatie die Pinter zelf had met de BBC-presentatrice Joan Bakewell. Deze relatie speelde tussen 1962 en 1969, in de tijd dat hij getrouwd was met Vivien Merchant.

Niet voor niets heeft Harold Pinter in 2005 de Nobelprijs voor de Literatuur gekregen. In zijn oeuvre is Bedrog één van zijn bekendste werken en tevens verfilmd. Pinter is één van de meest bekende en toonaangevende toneelschrijvers van de afgelopen eeuw. Hij schreef 27 toneelstukken en daarnaast een groot aantal sketches, filmscenario’s en poëzie.

Onder regie van Henry van Niel waagt Theatergroep Het Wilde Westen zich aan dit intrigerende stuk. De teksten lijken normaal, de karakters zijn herkenbaar en de situatie lijkt niet bijzonder. Maar toch ontstaan er in de dialogen spannende, liefdevolle en bevreemdende interacties tussen de personages. Pinter gaf zelf aan dat er vaak geen ‘waarheid’ bestaat en dat er niet altijd een ‘goed’ of ‘fout’ is. Soms kan het een beetje van beide zijn.

Henry van Niel is een ervaren regisseur, theatertechnicus en fotograaf. Hij is lange tijd betrokken geweest bij Toneelgroep De Appel en nu werkzaam bij Diligentia. Een tijd geleden heeft hij ‘Bedrog’ van Pinter al eens geregisseerd.  Samen met de spelers van Theatergroep Het Wilde Westen gaat hij opnieuw dit avontuur aan. Bedrog zal altijd actueel blijven en een uitdaging bieden aan spelers, regisseur, techniek en het publiek.

Speeldata: vrijdag 1, zaterdag 2, zondag 3 (matinee), vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019.

Aanvang: 20.15 uur, matinee 14.30 uur, TheaterLoods Westland, Hoogwerf 8c in Naaldwijk.

Entree € 15,-
Peter Luiten – 070 3687146
Corrie Stolk - 0174 629718
Willem van Delft - 06 511 165 51