Repertoire

Graaf van Monte Cristo

‘De Graaf van Monte Cristo’ - wereldberoemd verhaal op toneel. Opnieuw komt Theatergroep Het Wilde Westen met een mega-productie: de negentiende-eeuwse avonturenroman De Graaf van Monte Cristo als toneelstuk. Een boek van meer dan duizend pagina’s, geschreven als een heuse soap: leugens, verdachtmakingen, hebzucht, jaloezie, bedrog, overspel. En wraak. Vermakelijk, onderhoudend en razendsnel. Met een cast van 25 acteurs en actrices, plus live muziek, maken we er een fantastische voorstelling van. Het is allemaal theater. Wij nemen u mee naar Marseille, Chateau d’If, het eiland Monte Cristo, Egypte, Nubië en Parijs. Het prachtige verhaal is voor toneel bewerkt door Sophie Kassies (dezelfde schrijfster als van ‘Genesis’). Voeg daarbij de muzieksferen van Martijn van Ditshuizen en de passie en creativiteit van spelers, regisseur, technici en alle andere mensen achter de schermen. En je krijgt een onderhoudende en vlotte voorstelling die je niet mag missen! Gespeeld op: do 23/5, za 25/5, zo 26/5 (matinee), vrij 31/5, za 1/6, zo 2/6 (matinee) Locatie: Theaterloods Westland, Hoogwerf 8c Naaldwijk.

Theatercafé maart 2019

Op donderdagavond 21 maart 2019 werd een speciale avond georganiseerd in de TheaterLoods voor onze Vrienden, voor trouwe bezoekers, fans, goede relaties, gulle gevers, vrijwilligers en leden. Een avond met fantastische muzikale acts met o.a.; Lidy Blijdorp, Peter van Elswijk en Martijn van Ditshuizen. Tijdens deze avond werden sneak-previews van ‘De Graaf van Monte Cristo’ en van de voorstelling ‘AU’ getoond en werd het programma voor het komende theaterseizoen gepresenteerd onder het genot van de nodige drankjes en versieringen om het hoofd koel en de sfeer uitbundig te houden.

2019 Bedrog

Harold Pinter schreef in 1976 Bedrog (Betrayal) naar, wat pas in 1994 bleek, zijn eigen ervaring met een affaire tijdens zijn huwelijk met Vivien Merchant. Hij had tussen 1962 en 1969 een verhouding met de, eveneens getrouwde, BBC-presentatrice Joan Bakewell. Bedrog is eigenlijke een simpel liefdesverhaal, Emma en Robert zijn getrouwd, Jerry is de beste vriend van Robert, Jerry en Emma zijn minnaars, Robert weet van de affaire, maar dát weet Jerry dan weer niet. In Bedrog weet Pinter het bedriegen op verschillende niveaus weer te geven, niet alleen in het verhaal maar ook in de verhoudingen tussen de karakters, in de dialogen tussen de acteurs en door de structuur van het stuk wordt ook de toeschouwer bedrogen, waardoor het op zich simpele gegeven van een driehoeksverhouding, een uitermate boeiend geheel wordt.

2018 Van Waveren

Het is 1930 als de rijke bollenteler Theodoor van Waveren zijn testament opmaakt. Als een Koning Lear richt hij zich tot zijn vier zoons en verdeelt hij zijn gigantische bollenimperium, dat zich uitstrekt van Heemstede tot in de uithoeken van Rusland en de Verenigde Staten. Het is het begin van de dramatische familiegeschiedenis van de vermogende en geniale Hollandse ondernemersfamilie Van Waveren waarin verraad, gekte, grootheidswaanzin, genialiteit en onmacht het familiekapitaal voorgoed laten verdampen. Het ondernemen wordt de zoons opgedrongen, het verraad en de frustratie komen in het kielzog mee.

2018 Kinderen van de Zon

Tragikomedie vol aandoenlijke dromers. Via de televisie komt de harde werkelijkheid van onze wereld continu de huiskamer van de familie Protassov binnen. Maar niemand die het ziet of er op let. De personages in Maxim Gorki’s Kinderen van de Zon hebben weinig gevoel voor wat er buiten hun eigen ‘bubbel’ gebeurt. Zij voeren verheven discussies over beschaving, kunst, wetenschap en een betere wereld. Ze verklaren elkaar de liefde, vertellen anekdotes, hebben ingewikkelde relaties en verliezen zich in prachtige visioenen over de maakbaarheid van de mens. Maar de stem van het volk komt maar zelden hun huis binnen en wordt niet gehoord. Totdat het escaleert…

2018 Alles voor de Kunst

Hoe ver kan je gaan voor de kunst, voor de liefde en over de maakbaarheid van de mens? Tegen welke prijs? Theatergroep Het Wilde Westen speelt  “Alles voor de kunst”, een eigentijds stuk gespeeld door vier jongeren in een bewerking van tgHWW..

2017 - De Revolverheld

Ik rijd de hele weg in tranen Lijd honger, dorst en kou. Ik ben bang voor indianen: Woest beschilderd, rood en blauw! Want die kleuren doen mij denken Aan de oorlog met mijn vrouw In haar liefde zat geen vaart. Daarom rijd ik op een paard.

2017 - Genesis

Een boeiende reis van het verloren Paradijs tot het beloofde land, door de eeuwenoude verhalen van het eerste Bijbelboek. Van Adam & Eva in de Hof van Eden tot en met Jozef aan het hof van de Farao in Egypte.

2017 - De Verschrikkelijke Moeder

Een sprookje, 'zo zwart als trekdrop' van de eigenzinnige Nederlandse regisseur, acteur en kunstenaar Alex van Warmerdam. Ga mee op reis met Emanuel, Sigrid, Richard, Elvira en andere wonderlijke personages van dit bijzondere, Warmerdamse stuk.

2016 Diner Grand Spectacle II

9,10,16 en 17 september 2016 Geschreven door: teksten van Ko van den Bosch, Maria Goos, Werner Schwab, en Bertolt Brecht. Dit allles samengesmeed door Maya Katerberg. Geregisseerd door: Kees Stolze tekstbehandeling door Adje Kloos.

2016 Staatloos

Premiere 2 juni 2016 2-5 juni 2016 gespeeld op het festival "Onder de hoge bomen" Geschreven door:Bewerking naar "De Ambassdeur" van Slawomir Mrozek Geregisseerd door: John Rijsdijk

2016 Trio & Central Park West

Premiere: 17 maart 2016 17,18,19 en 20 januari 2016 Trio geschreven door: Jens Roselt (vertaling: Alexandra Koch) Central Park West geschreven door: Woody Allen (vertaling: Laurens Spoor) Geregisseerd door: Mia Meester