kinderen van de zon

1, 2, 3, 8, 9, 10 juni 2018


Via de televisie komt de harde werkelijkheid van onze wereld continu de huiskamer van de familie Protassov binnen. Maar niemand die het ziet of er op let.

Regie: Peter van Oosten & Kees Stolze

Via de televisie komt de harde werkelijkheid van onze wereld continu de huiskamer van de familie Protassov binnen. Maar niemand die het ziet of er op let.

De personages in Maxim Gorki’s Kinderen van de Zon hebben weinig gevoel voor wat er buiten hun eigen ‘bubbel’ gebeurt. Zij voeren verheven discussies over beschaving, kunst, wetenschap en een betere wereld. Ze verklaren elkaar de liefde, vertellen anekdotes, hebben ingewikkelde relaties en verliezen zich in prachtige visioenen over de maakbaarheid van de mens. Maar de stem van het volk komt maar zelden hun huis binnen en wordt niet gehoord. Totdat het escaleert…

De ietwat verstrooide maar altijd optimistische chemicus Pavel hoopt dat de wetenschap ooit een betere mens kan creëren, zijn vrouw Jelena zoekt troost bij de kunstschilder Dimitri. Pavels zus Lisa lijdt opzichtig aan het leed van de wereld. Veearts Boris is verliefd op haar en heeft zijn idealen verruild voor cynisme. Zijn zus, de wereldvreemde Melanie, doet er alles aan om Pavel in te palmen. De smid Jegor laat de frustratie van het volk horen. Huishoudster Antonovna houdt de familie al mopperend nog een beetje bij elkaar. Fima en Loesja zijn nou niet bepaald het ideale personeel in huis. Nasar denkt maar aan één ding. En wat voor rol speelt de portier Roman?

Maxim Gorki schreef Kinderen van de Zon in de roerige tijd van het begin van de vorige eeuw in Rusland. Maar van die somberte en het gejeremieer uit die tijd is niks meer te merken: het gaat over nú, over óns, je kunt er om lachen, maar pas op -het gaat je ook raken als een mokerslag.

Met Willem van Delft, Louise Wessels, Annemiek Verroen, Frenk Nitzsche, John Rijsdijk, Marijke Luiten, René Petiet, Nico Luiten, Bep Wissenburg, Angela Pellikaan, Jacqueline de Boer, Peter Luiten.

Productie, techniek, film & regie: Nelleke Kester, Ab Gijsen, Hans Dekker (V-Jake), Saskia Bos,  Peter van Oosten en Kees Stolze. Met dank aan decorbouwers, technici, mensen van grime, haar, kleding, tuin en horeca.

Bezoekadres:
Hoogwerf 8c, 2671 MJ Naaldwijk

Sportpark De Hoge Bomen, schuin tegenover de Gemeentewerf.
Met de fiets of lopend vanuit Naaldwijk bereikbaar via de Zuidweg.
Met de auto bereikbaar via de Galgeweg. Bij De Theaterloods is volop (gratis) parkeergelegenheid.

Correspondentieadres:
Secretariaat Theatergroep Het Wilde Westen
Piet Moeskopsstraat 17, 2553 RV, Den Haag

info@tghetwildewesten.nl

theatergroep-het-wilde-westen-Logo-h150px