VAN GOGH’, EEN THEATRALE ZOEKTOCHT NAAR ERKENNING

vrij 13, za 14, zo 15, vrij 20, za 21 en zo 22 mei 2022.


Zes van de tien duurst verkochte Nederlandse schilderijen zijn van Vincent van Gogh

Zes van de tien duurst verkochte Nederlandse schilderijen zijn van Vincent van Gogh. Het Van Gogh museum in Amsterdam trekt jaarlijks meer dan 2,2 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Maar Vincent verkocht in z’n hele leven zeggen en schrijven één schilderij. Waarom? Hoe kán dat? Vincent weigert z’n korte leven lang te accepteren dat de wereld zijn kunst niet waardeert. Dat roerige leven van een volslagen geniale, toen onbegrepen, kunstenaar volgen wij in woord, beeld en muziek.

Van Zundert tot Auvers-sur-Oise, in het theater is alles mogelijk. We ontmoeten z’n vader, broer Theo en zijn vrouw Jo natuurlijk, z’n liefdes en gevoel van verwantschap met de onzichtbaren en de laagsten van de laagsten, z’n medestudenten en docenten, Paul Gaugain, en de arts die uitlegt hoe het nou precies zit met dat afgesneden oor. Wij gaan met de breekbare, briljante Vincent mee, tot en met z’n laatste, nobele daad. En verder.. Alle rollen in ‘Van Gogh’ worden gespeeld door Judith Blankert, Willem van Delft, Auke Visser en Peter Luiten. De muziek is van en wordt gespeeld door Peter van Elswijk. De tekst is van Maya Katerberg. En regie: Kees Stolze.

Gespeeld in de TheaterLoods in Naaldwijk, Hoogwerf 8c. op vrij 13, za 14, zo 15, vrij 20, za 21 en zo 22 mei 2022. Aanvang 20.15 uur.

theatergroep het wilde westen Van Gogh website Seizoen 2023 2024

Bezoekadres:
Hoogwerf 8c, 2671 MJ Naaldwijk
(sportpark De Hoge Bomen, schuin tegenover de Gemeentewerf)

Bij De Theaterloods is volop (gratis) parkeergelegenheid.

Correspondentieadres:
Secretariaat Theatergroep Het Wilde Westen
Piet Moeskopsstraat 17, 2553 RV, Den Haag

info@tghetwildewesten.nl

theatergroep-het-wilde-westen-Logo-h150px